Mám s ňou totiž iné plány

“Niekedy mám pocit, že som na svete úplne sama, nie je tu nikto, kto by so mnou strácal čas. Nikto kto by sa ma snažil rozveseliť, keď som smutná. Nikto, kto by ma vypočul keď ma niečo trápi. Nikto, kto by mi pomohol keď mám problém.Nikto, kto by sa ma pokúsil hľadať…”

“Teraz sa už nemusíš báť. Máš mňa a to ti stačí.” ozvalo sa ticho z rohu. Dobrú chvíľu sa rozhliadala okolo seba a nechápala čo sa deje. Myslela si, že je sama a nikto ju nemôže počuť. Pozerala sa po celej miestnosti, no nikoho nevidela. Asi už je tak osamelá, že jej z toho preskakuje. Tak túži po spoločnosti, že si ju vytvára svojimi myšlienkami. Už počula o tom, že v podobných situáciách sa to ľuďom stáva. Nikdy však neverila, že ona bude jednou z tých….

V tom cvakla zámka. Priniesli jej večeru. “Znova to isté?”povedala a ako vždy nedostala žiadnu odpoveď. Okienko sa zatiahlo a pásik svetla, ktorý sa v tej chladnej miestnosti trikrát denne na chvíľu objaví, zmizol. Ďalší deň bol za ňou a ona už ani nevedela ako dlho tam je. Zatvorená v miniatúrnej sklepnej miestnosti s jednou postelou a toaletou, to nebola jej predstava dokonalého života. A predsa sa jej to prihodilo. Keď to videla v televízii, vždy si myslela, že jej sa to stať nemôže.

Prekvapovala sma seba tým, ako dlho to tu znášala. Zapáchajúce, špinavé, roztrhané oblečenie na nej len viselo. Skoro nič tu nejdela, bola tak slabá, že keby mala príležitosť uniknúť, asi by ju nevyužila. Už veľakrát myslela, že to nevydrží a keby mala ako, zabila by sa. Podvedome vlastne dúfala, že skôr či neskôr prejde na druhú stranu.

Jej čas však ešte nenastal. Mám s ňou totiž iné plány. Je len na mne, či ju tam nechám zomrieť od hladu alebo ju vrátim jej rodine a budem svedkom toho najúprimnejšieho radostného stretnutia. Spravil som to už veľakrát a vždy ma udivuje jedna vec: Ľudia berú jeden druhého ako samozrejmosť a vôbec sa k sebe nechovajú tak, ako by mali. Až keď jeden druhého stratia, začnú si vážiť, čo mali. Pokrytecké a predsa také prirodzené. Znamená to, že sme všetci pokrytci? Možno ona bude tou, vďaka ktorej nájdem odpoveď na túto otázku.

Leave a Reply